Nepal Ilam SFTGFOP1 "Moon Shine" BIO

Nowy produkt

Wiosenny zbiór herbaty z ogrodów Shangri-la z dużą ilością srebrnych pączków, pełnych aromatu i lekko cierpkiego posmaku pestek winogron. Herbata jest nepalskim odpowiednikiem słynnych herbat z regionu Darjeeling.

Więcej szczegółów

39,00 zł brutto

Opis

Pochodzenie Nepal
Parzenie 90°C, 2~3 min

Więcej informacji

Obróbka czarnej herbaty ma zawsze cztery podstawowe etapy: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie (utlenianie) i suszenie (”palenie”).

Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy. Herbata może być sprzedawana w postaci liściastej (najlepszej jakości), łamanej, proszkowej i pylistej.

Właściwości:

  • koi duszę, rozjaśnia umysł (zawiera kofeinę, zwaną teiną);
  • teina wzmaga aktywność soków trawiennych;
  • naukowcy są zdania, że składniki czarnej herbaty mogą działać jako antyutleniacze, zapobiegając powstawaniu substancji rakowych w komórkach ciała.