Rwanda Rukeri OP

Nowy produkt

Herbata dojrzewająca pod afrykańskim słońcem charakteryzuje się średnią mocą, przyjemnym słodkawym aromatem i pięknym bursztynowym kolorem.

Więcej szczegółów

17,00 zł brutto

Opis

Pochodzenie Rwanda
Parzenie 96°C, 3~5 min

Więcej informacji

Obróbka czarnej herbaty ma zawsze cztery podstawowe etapy: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie (utlenianie) i suszenie (”palenie”).

Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy. Herbata może być sprzedawana w postaci liściastej (najlepszej jakości), łamanej, proszkowej i pylistej.

Właściwości:

  • koi duszę, rozjaśnia umysł (zawiera kofeinę, zwaną teiną);
  • teina wzmaga aktywność soków trawiennych;
  • naukowcy są zdania, że składniki czarnej herbaty mogą działać jako antyutleniacze, zapobiegając powstawaniu substancji rakowych w komórkach ciała.