Cytrynowo - Imbirowa

Nowy produkt

Składniki: czarna herbata Cejlon, plasterki cytryny, trawa cytrynowa, czerwony i biały pieprz, kawałki imbiru i drzewa sandałowego, kwiatki kaktusa i ostu, aloes, naturalny aromat.

Harmonia smaku tej herbaty wynika ze zbilansowanego połączenia korzennych i cytrusowych smaków, dzięki czemu napar rozgrzeje w chłodny wieczór i orzeźwi w upalny dzień. Smakuje doskonale z miodem.

Więcej szczegółów

19,00 zł brutto

Opis

Pochodzenie Cejlon
Parzenie 96°C, 2~3 min

Więcej informacji

W celu polepszenia i wzbogacenia smaku herbat czarnych stosuje się różne dodatki takie jak: owoce, różnego rodzaju płatki kwiatów, przyprawy.

Obróbka czarnej herbaty ma zawsze cztery podstawowe etapy: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie (utlenianie) i suszenie (”palenie”).

Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy. Herbata może być sprzedawana w postaci liściastej (najlepszej jakości), łamanej, proszkowej i pylistej.

Właściwości:

  • koi duszę, rozjaśnia umysł (zawiera kofeinę, zwaną teiną);
  • teina wzmaga aktywność soków trawiennych;
  • naukowcy są zdania, że składniki czarnej herbaty mogą działać jako antyutleniacze, zapobiegając powstawaniu substancji rakowych w komórkach ciała.