Pigwowa

Nowy produkt

Herbata o niepowtarzalnym słodko-orzeźwiającym delikatnym smaku. Idealna nie tylko na chłodne wieczory, ale także upalne dni.

Skład: Czarna herbata Ceylon Dimbula Uduwela, kawałki jabłka, naturalny aromat pigwy, płatki nagietka.

Więcej szczegółów

16,00 zł brutto

Opis

Pochodzenie Cejlon
Parzenie 96°C, 2~3 min

Więcej informacji

W celu polepszenia i wzbogacenia smaku herbat czarnych stosuje się różne dodatki takie jak: owoce, różnego rodzaju płatki kwiatów, przyprawy.

Obróbka czarnej herbaty ma zawsze cztery podstawowe etapy: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie (utlenianie) i suszenie (”palenie”).

Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy. Herbata może być sprzedawana w postaci liściastej (najlepszej jakości), łamanej, proszkowej i pylistej.

Właściwości:

  • koi duszę,
  • rozjaśnia umysł (zawiera kofeinę, zwaną teiną ); teina wzmaga aktywność soków trawiennych;
  •  naukowcy są zdania, że składniki czarnej herbaty mogą działać jako antyutleniacze, zapobiegając powstawaniu substancji rakowych w komórkach ciała.