Soczysta figa

Nowy produkt

Składniki: czarna herbata Ceylon, jabłko, figi, skórka cytrynowa, naturalny aromat, płatki bławatka.

To mieszanka, w której łatwo jest się zakochać. Słodycz fig o waniliowym zakończeniu doskonale połączona ze smakiem świeżych jabłek i lekko kwaskową nutą cytryn. Zaskoczy smakiem niejednego konesera.

 

Więcej szczegółów

18,00 zł brutto

Opis

Parzenie 96°C, 2~3 min

Więcej informacji

W celu polepszenia i wzbogacenia smaku herbat czarnych stosuje się różne dodatki takie jak: owoce, różnego rodzaju płatki kwiatów, przyprawy.

Obróbka czarnej herbaty ma zawsze cztery podstawowe etapy: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie (utlenianie) i suszenie (”palenie”).

Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy. Herbata może być sprzedawana w postaci liściastej (najlepszej jakości), łamanej, proszkowej i pylistej.

Właściwości:

  • koi duszę, rozjaśnia umysł (zawiera kofeinę, zwaną teiną);
  • teina wzmaga aktywność soków trawiennych;
  • naukowcy są zdania, że składniki czarnej herbaty mogą działać jako antyutleniacze, zapobiegając powstawaniu substancji rakowych w komórkach ciała.