Balhyocha 2019

PLN56.00
Tax included

Carefully selected for us by a Korean tea master, Ms Pak Seung-won. It is characterized by a delicate but significant, rich fruity and flowery taste. During the production the leaves are let to wilt naturally for at least 10 hours. When they become completely brown, they are dried and shaped. This is a unique Korean tea with highly oxidized leaves. It can be steeped at least four times using hot water.

This year's Balhyo-cha was purchased directly during a visit to the Kim family, the makers of this tea.

Weight
Quantity

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Data sheet

Origin
Steeping
96°C, 2~3 min
Grade 
2019-07-05

Wspaniała!

Kolejna odsłona jednej z moich najukochańszych herbat. Smak, którego nie ma nigdzie indziej, przenoszący mnie ponownie do koreańskich pawilonów herbacianych, gdzie niespiesznie, w ciszy można się napić tej wyjątkowej herbaty.

Grade 
2019-07-02

Balhyo-cha

Kolejny raz miałem okazję spróbować jej na Święcie Herbaty w Cieszynie. Właśnie wtedy przypomniałem sobie, że jest to herbata godna uwagi. Wydajna, zaskakująca, wyśmienita! Dlaczego? Szóste parzenie nadal świetnie smakuje... a przy okazji mile zaskakuje! Polecam!