
Białe
-
China Jasmine Dragon...
33,00 złNajwyższej jakości liście i pączki są ręcznie zwijane w drobne perełki oraz aromatyzowane świeżo zebranymi kwiatami jaśminu. Po aromatyzacji, kwiaty są wybierane, zostawiając jedynie wyśmienity aromat jaśminu.
-
Las Sztuk
50,00 złWysokogórska biała herbata wiosenna z Taiwanu z okolic Yilin wytwarzana z pędów o 1 pąku i 2 liściach. Duże piękne gałązki dają kwiatowo-owocowy napar z kremową delikatnością. Dla pełnego poznania smaku tej niezwykłej herbaty proponujemy wykonać 3 do 4 zalań wodą. Zachęcamy po zaparzaniu do podziwiania liści, które odzyskują wigor i "zieloność".
Ze względy na dużą objętość liści oferujemy wyłącznie opakowania 10g lub 25g.
Parzenie:
2gr/150ml
90st C
1-2 min
3-4 parzenia -
Silver Needle China
29,00 złNajwcześniejsza chińska herbata wysokogórska. Srebrne pączki i najdelikatniejsze listki dają przejrzysty napar o złocistej barwie, świeżym aromacie kwiatów i słodkawym posmaku.
Liście tej białej herbaty przyprószone srebrnym pyłem, zbierane są ręcznie w niewielkiej ilości, co czyni z niej wyjątkowy rarytas smakowy.
-
Wietnam Linh Van
36,00 złHerbata biała "srebrne igły" wytwarzana ze starożytnego drzewa Shan Tuyet z prowincji Yen Bai (1400m n.p.m.).
Pąki suszone na słońcu pachną świeżością i kwiatami. Napar o lekko słodkim smaku, zmienia swą intensywność przy kolejnych parzeniach: od świeżej trawy, przez bambus aż po smak wody ryżowej. Ciasno zwinięty pąk można parzyć nawet do 10 razy, ponieważ bardzo powoli się otwiera i uwalnia swoje walory smakowe. Gotowi jesteście na to degustacyjne wyzwanie?
Parzenie:
2gr/150ml
90st C
1-2 min
3-10 parzeń -
Wietnam Pai Mu Tan
15,00 złBiała herbata zbierana i produkowana w naturalnych warunkach w południowo-zachodnim Wietnamie. Liście uprawiane u stóp Fansipanu, najwyższego szczytu Indochin dają napar o świeżym aromacie z dominującą nutą mango.
-
Ya Bao Yunnan
44,00 złUnikalna herbata z prowincji Yunnan, pąki dziko rosnących krzewów herbacianych zrywane są zaraz po pojawieniu się na gałęziach starych drzew herbacianych. Grube listki i pączki zespolone ze sobą tworzą unikalną kompozycję. Napar tej herbaty łączy w sobie lekką ostrość wiosennych igieł sosnowych i słodkość dojrzałego arbuza z nutką wanilii.
Parzenie:
2gr/150ml
90st C
1-3min
2 parzenia -
Yin Zhen "Srebrna Igiełka"
66,00 złJedna z najwyżej cenionych białych herbat. Składa się jedynie z nierozwiniętych pączków, które pokryte są puszystymi włoskami. Zbiór odbywa się ręcznie. Wysoko doceniana za swój znakomity i doskonały słodki smak.
Parzenie:
3g/150ml
90st C
2-3 min
1-2 parzenia -
Zapach deszczu
16,00 złPołączenie białej herbaty z algami (spirulina) bogatymi w witaminę B, oraz ziołami takimi jak: rumianek, dziewanna. Jej niepowtarzalny słodkawy smak przełamany jest nutami świeżej pomarańczy. Zachwyca i relaksuje swą delikatnością.