Wigilijny Poncz

13,00 zł
Brutto

Skład: herbata czarna, owoc dzikiej róży, rodzynki, dziki bez, ananas, jabłko, wiśnie, wanilia, cynamon, imbir, goździki, kwiaty i skórka pomarańczy, stewia, aromat rumu.

Waga
Ilość

 

 

 

W celu polepszenia i wzbogacenia smaku herbat czarnych stosuje się różne dodatki takie jak: owoce, różnego rodzaju płatki kwiatów, przyprawy.

Obróbka czarnej herbaty ma zawsze cztery podstawowe etapy: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie (utlenianie) i suszenie ("palenie").

Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy. Herbata może być sprzedawana w postaci liściastej (najlepszej jakości), łamanej, proszkowej i pylistej.

Właściwości:

  • koi duszę, rozjaŚnia umysł (zawiera kofeinę, zwaną teiną);
  • teina wzmaga aktywność soków trawiennych;
  • naukowcy są zdania, że składniki czarnej herbaty mogą działać jako antyutleniacze, zapobiegając powstawaniu substancji rakowych w komórkach ciała.

Brak opinii użytkowników.