• Nowy

Pu Erh Dragon Pearls

24,00 zł
Brutto

Herbata Pu Erh z chińskiej prowincji Yunnan, o liściach sprasowanych w małe kule. Delikatnie ziemisty smak jest tutaj lekko wyczuwalny, wzbogacony wyraźnym posmakiem orzecha włoskiego i słodyczą. Kolor naparu, w zależności od parametrów parzenia, od brązowego do ciemnobrunatnego. Jedną porcję liści (kulek) można parzyć wielokrotnie. Nasza propozycja parzenia, to jedna kula na filiżankę.

Waga
Ilość

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Parzenie: 1 łyżeczka (2-­‐3g) na 150ml, 96°C, 3-­‐5 m

Herbata ciemna Pu Erh (czytaj: pu-er) jest wytwarzana w Chinach od ponad 1700 lat. Nazwa Pu Erh pochodzi od miejscowości Puer w prowincji Yunnan (południowe Chiny), dokąd zwożono herbatę na targ z górzystych upraw okolic Simao i Xishuangbanna. Właściwa herbata Pu Erh jest typowym produktem prowincji Yunnan, gdzie rosną specjalne gatunki drzew herbacianych.

Herbata ciemna Pu Erh produkowana jest metodą tradycyjną, lecz także jedyną w swoim rodzaju. I chociaż od czasów dynastii Tang (odkąd znana jest ta herbata) minęło już wiele wieków, nie wiadomo właściwie, jak dokładnie przebiega proces jej produkcji. Naukowcy twierdzą, że Pu Erh zyskuje swoje lecznicze właściwości i niepowtarzalny aromat dzięki procesowi fermentacji („leżakowanie”). Wiek suszu herbacianego dochodzi nawet do 60 lat.

Jej zdrowotne działanie jest tym skuteczniejsze, im dłużej pozwala się jej dojrzewać w odpowiednich warunkach.

Istnieje 10 kategorii jakościowych tej herbaty. Najlepsza jest Pu Erh liściasta, która ma delikatny aromat i dużą skuteczność działania. Amerykanie nazywają Pu Erh “mordercą tłuszczu”.

Badania prowadzone we Francji dowodzą, że 88% pacjentów pijących regularnie herbatę w ciągu miesiąca straciło od 3 do 10 kg. Utrata wagi nastąpiła przy normalnym sposobie odżywiania. Zawarte w herbacie Pu–Erh związki aktywują enzymy pokarmowe do wydzielania soków trawiennych oraz pobudzają perystaltykę jelit. Wszystkie te właściwości wpływają na metabolizm tłuszczowy, co wpływa na przyśpieszenie metabolizmu tłuszczu również tego odłożonego w tkance podskórnej.

Herbatę Pu Erh odróżnia od innych herbat duża zawartość flawonoidów, które nadają tej herbacie charakterystyczny smak i ziemisty aromat.

Właściwości:

  • Wspomaga pracę wątroby - skutecznie walczy z nadwagą
  • Obniża poziom cholesterolu
  • Oczyszcza organizm z toksyn
  • Pobudza procesy trawienne
  • Zawiera duże ilości cennych aminokwasów i biopierwiastków
  • Zapobiega powstawaniu agresywnych związków tlenu - wolnych rodników
  • Łagodzi skutki spożycia alkoholu
  • Wzmacnia organizm.

Opis

Parzenie
96°C, 2~3 min

Brak opinii użytkowników.

Zobacz także