Sencha Makinohara Organic '19

29,00 zł
Brutto

Klasyczna sencha fukamushi (w opisie dowiesz się więcej), organiczna, o wyrazistym smaku z delikatnymi nutami umami.

Nasza Sencha jest wyjątkowa, bowiem wytwarzana jest od początku do końca w małym ogrodzie w Makinohara przez kolejne pokolenia Rodziny Państwa Sugimoto. Listki, z których jest przygotowana, nie są mieszane w dużej fabryce z liśćmi z różnych ogrodów, jak w przypadku innych dostępnych na rynku herbat typu Sencha.

Waga
Ilość

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Fukamushi (深蒸し), znaczy intensywnie parowana, w Japonii używa się również określenia, że jest parowana na sposób tokijski. Sposób ten zakłada dwu lub trzykrotne parowanie listków co sprawia, że ulubione nuty umami stają się bardziej wyraziste. Przy tym listki tracą swoją strukturę i po zaparzeniu uwalniają do naparu pyłek zawierający błonnik i organiczne związki.

Metoda Fukamushi narzuca szybkie parzenie: pierwsze 70-80C ok 0,5 -1 min, kolejne o połowę krótsze, trzecie tak jak pierwsze. Dla osób, które preferują dokładniejsze przecedzenie naparu, od drobniutkich listków, proponujemy gęste sitko używane do tego celu.

Ogród Państwa Sugimoto jest uprawiany rodzinnie, przez pokolenia, z największą dbałością o jakość gleby, krzewy herbaciane i wytwarzaną z nich herbatę. Herbaty są dystrybuowane tylko do ich stałych klientów w Japonii. Do nas są wysyłane tylko ze względu na osobistą i długoletnią znajomość. Możemy powiedzieć, że cieszymy się ich zaufaniem i przyjacielskimi relacjami z Nimi. Dostarczając ich herbaty na rynek przekazujemy ich najlepsze życzenia zdrowia i szczęścia.

Oryginalne opakowanie zawiera 100g herbaty.

Opis

Pochodzenie
prefektura Shizuoka, Japonia
Parzenie
70-80°C, 0,5 ~1 min
Gatunek 
2018-05-22

Wyjątkowa

Jedyna w swoim rodzaju herbata prosto z Japonii. Wyjątkowa w smaku, z wyczuwalnym smakiem umami. Jedna z moich ulubionych!

Zobacz także