0
Twój koszyk

Mieszanka herbat pochodzących z Assamu i Sri Lanki. Daje napar o wyrazistym i orzeźwiającym smaku. Polecana szczególnie jako herbata śniadaniowa, doskonale pobudza.


Obróbka czarnej herbaty ma zawsze cztery podstawowe etapy: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie (utlenianie) i suszenie („palenie”).

Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy. Herbata może być sprzedawana w postaci liściastej (najlepszej jakości), łamanej, proszkowej i pylistej.

Właściwości:

  • koi duszę, rozjaŚnia umysł (zawiera kofeinę, zwaną teiną);
  • teina wzmaga aktywność soków trawiennych;
  • naukowcy są zdania, że składniki czarnej herbaty mogą działać jako antyutleniacze, zapobiegając powstawaniu substancji rakowych w komórkach ciała.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „English Breakfast”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *